بررسی پساب انواع صنایع
تصفیه فاضلاب صنايع غذایی ، آشاميدنی
واحدهاي اين گروه از نظر مصرف آب و پساب توليدي در ميان ساير صنايع رتبه اول را دارا مي باشند. فاضلاب اين گروه حـاوي مواد آلي بالائی بوده كه بخش عمده آن به سادگي قابل تجزيه مي باشد و تصفیه فاضلاب صنایع غذایی با چالش کمتری نسبت به صنایع دیگر مواجه است .به عنوان مثال فاضلاب صنايع قنـد و نيـشكر داراي كـدورت، اسـيديته، دمـا، اكسيژن مورد نياز بيوشيميایی، ذرات معلق و مواد محلول بالا میباشد.
- انواع پساب تولیدی و
- بهترین روش تصفیه
فاضلاب كارخانجات گوشتي و كشتارگاه ها تقريباً از كيفيت مشابهي برخـوردار بـوده اما آلـودگي ميكروبي فاضلاب كشتارگاه ها بيشتر مي باشد. فرآيند توليد روغن از دانه هاي روغني نيز عمدتاً از طريق جريان تـصفيه روغـن مقـادير زيـادي فاضلاب حاوي اسيدهاي آزاد، مواد بودار، مواد رنگي و ساير ناخالصي هاي روغني، مواد صابوني، مواد كاتاليزوري و بسياري از مواد آلي و معدني ديگر توليد میكنند.
انواع پساب تولیدی صنایع غذایی
صنایع غذایی به عنوان پرمصرف ترین واحد های صنعتی در زمینه آب معمولا چندین نوع پساب تولید میکنند که شامل موارد زیر میباشد:
- پساب تولیدی مربوط به خط تولید (پروسه) و یا فرآیند صنعتی؛
- پساب تولیدی بخش تأسیسات، مربوط به فرآیند تصفیه آب صنعتی، آب بویلر و برج خنک کن و تأسیسات عمومی.
- پساب مربوط به شستشوی مخازن، محوطه، تخلیه ناگهانی و… که مشابه پساب خط تولید محسوب میگردد.
روش معمول تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
به منظور تصفیه فاضلاب صنایع غذایی به طور معمول از روشهای پیش تصفیه استفاده میشود به گونهای که پساب تولید شده اغلب قبل از ورود به واحد تصفیه خانه نیاز به جداسازی قسمتهای قابل جدایش دارند به عنوان مثال استفاده از چربی گیرها، دانه گیرها و آشغال گیرها قبل از واحد تصفیه خانه الزامی است.
با توجه به اینکه طیف وسیعی از صنایع تولید مواد غذایی در کشور فعالیت می کنند طراحی بهترین روش تصفیه در هر یک از صنایع جدا از صنعت مورد نظر و اقلیم محل استقرار صنایع مجموعه به شدت وابسته به تجهیزات تولیدی آن مجموعه دارد.
به طور معمول میزان تولید پساب صنایع غذایی به ازای هر کیلوگرم محصول از استاندارد جهانی مخصوص به خود برخوردار است. که لازم به ذکر است که این استاندارد معمولا در کشورهای جهان سوم دست نیافتنی است.